Woonhuis Van Der Lof Amsterdam

Voor de familie Van der Lof heb ik vaker gewerkt; met het team van Hollandse Nieuwe en Noord eerst aan een deelopdracht en later de rest van hun huis in de Amsterdamse binnenstad, waar zowel het proces als het resultaat zeer naar tevredenheid waren.

Toen zij in december een royaal huis in Amsterdam Oost konden kopen namen zij contact op en ben ik meteen aan de slag gegaan met het maken van een plan en het samenstellen van een team.
Het ontwerp is ontwikkeld en uitgewerkt in samenwerking met Abbie Steinhauser als ruimtelijk ontwerper en Bert de Munnik en Gertjan de Jong, die de bouwkundige zaken en uittekenwerk op zich namen.

Het interieurplan behoudt aan de ene kant een groot aantal originele kenmerken van het huis uit 1901, dat sindsdien weinig is veranderd. Zo zijn suiteverdelingen op BG  en 1e etage in stand gehouden, en zijn marmer in de hal en houten vloeren gerestaureerd. Op elke etage zijn echter ook expliciete ingrepen gemaakt met een duidelijk eigentijds materiaal en kleurgebruik, waarmee een mooi contrast met de historische basis is ontstaan.