Bertrand Russell College - Krommenie

Wat begon met de vraag naar een nieuw kleurplan, eindigde met een complete metamorfose van een scholengemeenschap met 2 locaties in Krommenie. Het Bertrand Russell had een sterk gedateerd interieur en exterieur. Ook de uitstraling van logo, website en andere communicatie bleef achter bij scholen uit de omgeving.

Door de integrale aanpak – in samenwerking met Topiq, te beginnen met een logo en naamvoering weer terug te brengen naar een herkenbare naam (Bertrand Russell in plaats van BRC) en de scholen van binnen en van buiten weer een passend eigentijds imago te geven – is de school weer helemaal up-to-date, groeien de leerlingenaantallen, en zijn scholieren en staf weer happy.  

De 2 nogal verschillende schoolgebouwen zijn in kleur en materialisering naar elkaar getrokken zodat meteen duidelijk is dat het om 1 scholengemeenschap gaat. De entreepartijen zijn met houten stroken in een ritmisch verticaal patroon en een nieuw logo herkenbaar en uitgesproken geworden. De buitengevels én binnengevels, die uit verschillende kleuren beton/poriso/baksteen waren opgetrokken zijn met een lichtgrijze behandeling (mortelstrijken) gelijk geworden, wat veel rust uitstraalt. Als accent zijn de buitenkozijnen donkergrijs gemaakt met 1 kleur blauw voor de bewegende raamdelen.

Binnen is een ingetogen kleurpalet voor de verschillende lespleinen, gangen en lokalen ontwikkeld, dat op de lespleinen ondersteund wordt door speciaal ontwikkeld meubilair dat minder schools aandoet en samen leren/werken stimuleert. Heldere kleuraccenten zijn gemaakt in de trappenhuizen en met signing, los meubilair en accentverlichting.

Door een intensieve samenwerking van begin tot het einde van het traject met een brede groep gebruikers en beslissers (staf, adviseurs en projectmanagers, maar ook leraren en scholieren) is er een breed gedragen en gewaardeerd resultaat neergezet.